دسر

طرز تهیه کنافه پنیری همراه با شربت مخصوص

طرز تهیه کنافه پنیری همراه با شربت مخصوص

کنافه پنیری یک دسر سنتی و قدیمی مخصوص منطقه خاورمیانه است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد. این دسر بیشتر در کشورهای عربی از جمله: مصر و فلسطین، به طور مداوم سرو می‌شود و پای ثابت مهمانی‌های عربی است. با این حال مدل‌های تغییر یافته و مختلفی از آن در ترکیه، پاکستان و یونان تهیه و سرو می‌گردد

مواد لازم

خمیر فیلو (خرد شده) نیم کیلوگرم
شیر پر چرب دو فنجان
نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا رنده شده ۲۳۰ گرم
کره ذوب شده یک و نیم فنجان (۲۸۰ گرم)

مواد لازم برای تهیه شربت کنافه پنیری

شکر دانه درشت چهار فنجان (یک کیلوگرم)
آب دو فنجان (۵۰۰ میلی لیتر)
آب لیمو ترش یک قاشق چای‌خوری
رنگ خوراکی نارنجی به مقدار دلخواه
خلال پسته سه چهارم فنجان (۱۰۰ گرم)

طرز تهیه کنافه پنیری همراه با شربت مخصوص

طرز تهیه کنافه پنیری همراه با شربت مخصوص

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه این دسر خوشمزه بهتر است ابتدا شربت مخصوص کنافه پنیری را آماده کنید.

فراموش نکنید که راز این دسر خوشمزه در شربت مخصوص کنافه است تهیه آن بسیار ساده است.

کافی است یک قابلمه با اندازه متوسط بردارید و چهار فنجان شکر دانه درشت داخل آن بریزید.

سپس، دو فنجان آب و یک قاشق چای‌خوری آب لیمو اضافه کنید و شروع به هم کنید.

قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید.

شربت را خوب هم بزنید تا شکر در آن کاملاً حل شود. پس از چند دقیقه شعله را خاموش کنید.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شربت خنک شود.

مرحله دوم

داخل یک قابله دیگر دو فنجان شیر سرد را با نشاسته ذرت مخلوط کنید.
خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت کاملاً حل شود.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مخلوط را هر از چند گاهی هم بزنید تا جایی که قل بزند و کمی غلیظ شود.

سپس شعله را خاموش کنید. قابلمه را کنار بگذارید تا کاملاً خنک شود.
مخلوط تهیه‌شده برای داخل کنافه استفاده خواهد شد.

مرحله سوم

حالا که شربت آماده شده است، نوبت به درست کردن کنافه می‌رسد.

برای این کار ابتدا فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا گرم شود.
کره را هم روی حرارت کتری قرار دهید تا ذوب شود.

برای تهیه کنافه به نیم کیلوگرم خمیر فیلو احتیاج دارید. خمیر فیلو را در اندازه ریز خرد کنید.

خمیر خرد شده را داخل یک کاسه بزرگ قرار دهید.

سپس با دست رشته‌های نازک، خمیر را از هم باز کنید و تا جای ممکن رشته‌های بلند را با دست خرد کنید.

در همین حین رشته‌های کلفت را از کاسه خارج کنید تا بار دیگر آن‌ها را با چاقو ریز کنید.

مرحله چهارم

رنگ خوراکی نارنجی را (در صورت استفاده) روی رشته‌های خمیر فیلو بریزید.

پس از آن، کره ذوب شده را به آرامی روی رشته‌ها بریزید.

سعی کنید رنگ خوراکی را به صورت مساوی روی قسمت‌های مختلف رشته‌ها بریزید.

دستکش به دست کنید و رشته‌های خمیر فیلو را با دستکش هم بزنید.

آنقدر هم بزنید تا رشته‌ها کاملاً با کره و رنگ نارنجی مخلوط شوند و رنگ بگیرند.

مرحله پنجم

یک سینی گرد مخصوص فر بردارید. نیمی از رشته‌ها را کف سینی فر پخش کنید.
با دستتان روی رشته‌ها فشار دهید تا همه‌جای سینی به مقدار یکسان از رشته پوشانده شود.

سپس مخلوط شیر پرچرب و نشاسته ذرت را روی آن بریزید.

پنیر موزارلا رنده شده را روی مخلوط بریزید و به طور مساوی پخش کنید.

توجه کنید که بهتر است مخلوط شیر و پنیرها از کناره‌های سینی حدود دو تا سه سانتی‌متر فاصله داشته باشند.

مرحله ششم

روی پنیر را با باقیمانده رشته‌ها بپوشانید.
حتما کناره‌های سینی را خوب با رشته‌های خمیر فیلو بپوشانید تا پنیر پس از پخت بیرون نزند.

در نهایت روی این لایه را هم با دست فشار دهید تا فشرده شود.

سینی را داخل فرِ از پیش گرم شده قرار دهید.

اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه در فر بپزد.
هنگامی که کنافه پنیری پخته شد، سینی را با احتیاط از فر خارج کنید و کنار بگذارید.

یک دیس یا سینی دیگر روی آن قرار دهید. کنافه را با دقت برگردانید تا از سینی فر جدا شود.
سپس سینی فر را از روی آن بردارید.

مرحله هفتم

شربت خنک شده را هم بزنید و با یک قاشق مقداری از آن را به آرامی روی کنافه پنیری بریزید.
می‌توانید مقدار شربت را کم یا زیاد کنید.

این به ذائقه خودتان بستگی دارد.
روی کنافه پنیری را با خلال پسته تزئین کنید. کنافه پنیری شما آماده است.

می‌توانید آن را به صورت گرم همراه با یک استکان چای یاقهوه ترک سرو کنید. نوش جان!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + هفت =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا