طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز
طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز
قرابیه یک نوع شیرینی محلی است اما از نوع مجلسی. قرابیه طرفداران زیادی دارد.
شیرینی قرابیه بیشتر در مناطق آذربایجان، ترکیه، زنجان و همینطور در قزوین
و درگر شهر های ایرانی و خارجی تهیه میشود.
مواد لازم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
خلال بادام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
بادام، پسته و شکر برای تزیین
طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز
طرز تهیه
مرحله اول: بادام
بادام ها را خرد و ریز کنید برای این کار میتوانید بادام ها را درون غذا ساز بریزید
و یا در کیسه پلاستیکی ریخته و سپس بکوبید.
میتوانید پودر بادام را به صورت آماده تهیه کنید.
مرحله دوم: فر
فر را در ۱۵۰ درجه سانتی گراد و یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه گرم شود.
قبل از روشن کردن فر، سینی فر را بیرون بیاورید.
مرحله سوم: آماده سازی خمیر قرابیه
بادام ها را در ظرفی بریزید. شکر، وانیل و سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کنید.
کمی مخلوط کنید و سپس با دنده ی ریز چرخ گوشت مواد را دو مرتبه چرخ کنید.
خمیر را کمی ورز دهید. اگر احساس کردید خیلی سفت است میتوانید آن را دوباره در غذاساز بریزید
و یک سفیده تخم مرغ دیگر به خمیر اضافه کنید تا نرم شود. خمیر آماده شده باید تقریبا سفید رنگ باشد.
مرحله چهارم:قیف زدن
داخل سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید.
به کمک ماسوره و یا قاشق و یا اسکوپ ساز خمیر را با فاصله
و با اندازه های تقریبا یکسان روی کاغذ روغنی قرار دهید.
مرحله پنجم: پسته و بادام
کمی پسته و بادام را خرد کنید. برای تزیین شیرینی مقداری پسته،
بادام و در صورت تمایل مقداری شکر روی شیرینی ها بپاشید و کمی فشار دهید تا به روی خمیر بچسبند.
مرحله ششم: پخت شیرینی قرابیه تبریز
سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شیرینی ها بپزند.
مراقب باشید که شیرینی ها نسوزند.
فقط کمی اطرافشان و روی آن ها طلایی رنگ شود کافی است.
مرحله هفتم: پایان کار
وقتی شیرینی های قرابیه تبریز آماده شدند آن ها را از فر خارج کنید.
صبر کنید تا خنک شوند سپس از کاغذ روغنی جدا کنید.
ممکن است بعضی شیرینی ها به کاغذ روغنی چسبیده باشند؛
برای جدا کردن آن ها مقداری آب به پشت کاغذ روغنی اسپری کنید.
همچنین میتوانید از دستمال پارچه ای مرطوبی به جای اسپری آب استفاده کنید.
سپس شیرینی را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. نوش جان