آشپزیانواع کیکشیرینی ترشیرینی خشککیک و شیرینی

کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی
کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از انواع کیک های بسیار محبوب در سراسر جهان است که به عنوان کیک پایه یا شیفون نیز شناخته می شود.

مواد لازم کیک اسفنجی 

  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • آرد: ۱۲۰ گرم
  • شکر: ۱۲۰ گرم
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • آب جوش: ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ½ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک اسفنجی 

مرحله اول

برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد ابتدا آرد و بکینگ پودر را به خوبی با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس سه مرتبه الک می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه کف قالب را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش می دهیم.

مرحله دوم

در صورتی که کاغذ روغنی نداشتیم، با روغن مایع قالب را چرب می کنیم، سپس مقداری آرد روی روغن مایع می پاشیم. در ادامه قالب را بر می گردانیم تا آرد اضافی بیرون بریزد. حالا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود.

مرحله سوم

نکته دیگر که باید به آن توجه کرد، این است که برای مقدار موادی که در بالا ذکر شده است به یک قالب با قطر ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع ۶ سانتی متر احتیاج داریم. اگر قطر قالبمان کمتر باشد، باید ارتفاع بیشتری داشته باشد، چون کیک خیلی پف می کند.

مرحله چهارم

در این مرحله تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۶ دقیقه مخلوط می کنیم تا رنگ مواد روشن شده و به کِرِمی تغییر کند و حجم مواد نیز زیاد شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه مواد حجیم شدند، در حین هم زدن آب جوش را اضافه کرده و ۳۰ ثانیه دیگر مخلوط می کنیم. در ادامه همزن برقی را کنار می گذاریم و نصف مخلوط آرد و بکینگ پودر را به کاسه اضافه می کنیم و به آرامی با لیسک یا همزن دستی مخلوط می کنیم.

مرحله ششم

پس از اینکه آرد و بکینگ پودر با دیگر مواد یکدست شدند، باقیمانده مخلوط آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و مجددا به آرامی ترکیب می کنیم تا مایه کیک یکدست شود. نکته : برای اینکه آرد گلوله نشود می توانیم آنرا به صورت پخش روی مواد الک کنیم.

مرحله هفتم

توجه داشته باشید که زمانی که آرد و دیگر مواد یکدست شدند، دیگر نیاز نیست مواد را مخلوط کنیم، چون این کار علاوه بر اینکه باعث می شود پف تخم مرغ ها بخوابد، باعث می شود که خاصیت بکینگ پودر نیز از بین برود و کیک به خوبی پف نکند.

مرحله هشتم

در این مرحله مایه کیک را درون قالب می ریزیم، سپس قالب را چند بار روی سطح کار می کوبیم تا حباب های موجود در مایه کیک از بین بروند. در ادامه قالب را درون فر در طبقه وسط قرار می دهیم تا به مدت ۵۰ دقیقه تا یک ساعت بپزد.

مرحله نهم

توجه داشته باشید در ۳۰ دقیقه ابتدایی پخت کیک به هیچ وجه نباید در فر را باز کنیم. پس از اینکه روی کیک رنگ گرفت و طلایی شد، می توانیم با یک سیخ چوبی یا خلال دندان از پخت کامل کیک مطمئن شویم.

مرحله دهم

برای این منظور سیخ چوبی یا خلال دندان را در مرکز کیک فرو می کنیم، اگر چیزی به خلال دندان چسبید، یعنی مغز کیک هنوز به طور کامل نپخته است و باید در فر بماند. ولی اگر چیزی به آن نچسبید می توانیم کیک را از فر خارج کنیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله کیک را از فر خارج می کنیم، سپس اطراف آنرا به آرامی آزاد می کنیم. در ادامه کیک را از قالب خارج کرده و روی یک دستمال نخی قرار می دهیم تا به طور کامل خنک شود، سپس کیک را سلفون کشی می کنیم و در یخچال قرار می دهیم.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه کیک به خوبی منسجم شد، می توانیم آنرا از یخچال خارج کنیم و به صورت دلخواه برش بزنیم. توجه داشته باشید این کیک خیلی پوک و لطیف است و اگر بخواهیم سریع آنرا برش بزنیم ممکن است پودر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + پنج =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا