
کیک روانی

کیک روانی یکی از کیکهای معروف و خوشمزه ترکیهای است که با آرد غنی شده ایرمیک درست میشود، این کیک را میتوانید در طعمهای مختلف درست کنید و تقریبا شبیه کیک باقلوا است.
مواد لازم برای کیک
- آرد: ۱ پیمانه
- آرد ایرمیک: ۱ پیمانه
- تخم مرغ: ۳ عدد
- ماست: ۱ پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- روغن مایع: ۱ پیمانه سرخالی
- وانیل: ۴/۱ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- رنده پوست لیمو ترش یا پوست پرتقال: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت
- شکر: یک لیوان
- آب: یک و نیم لیوان
- آب لیمو ترش: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک روانی
مرحله اول
ابتدا شربت روی شیرینی را درست کنید، پس شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود و مایع، بافتی یکدست پیدا کند.
مرحله دوم
حالا آب لیمو ترش را اضافه کنید و هم بزنید، بعد از اینکه آب به جوش آمد اجازه دهید تا یک ربع بجوشد و به غلظت مناسب برسد، بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
برای درست کردن کیک، تخم مرغها را در ظرف مناسب بریزید و با همزن برقی بزنید تا پف کند و حجم آن زیاد شود، بعد شکر را به تخممرغها اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه با همزن برقی بزنید.
مرحله چهارم
وقتی مخلوط کشدار و کرم رنگ شد، وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط آزاد شود، بعد روغن مایع را بریزید و هم بزنید تا کامل با همه مواد ترکیب شود.
مرحله پنجم
سپس ماست را هم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا بافت مواد یکدست شود، بعد یک پرتقال را بشورید و پوست نارنجی آن را با رنده ریز، رنده کنید و در مخلوط بریزید و هم بزنید.
نکته: به جای پوست پرتقال میتوانید از پوست لیمو ترش استفاده کنید.
مرحله ششم
در این مرحله آرد را در ظرفی الک کنید تا بافت آن سبک شود بعد بکینگ پودر را با آن ترکیب کنید و دوباره الک کنید تا بافت آرد کاملا یکدست و صاف شود.
مرحله هفتم
بعد آرد را کمکم روی مخلوط الک کنید و با همزن دستی در یک جهت هم بزنید تا پف کیک از بین نرود، سپس آرد ایرمیک را اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.
نکته: اگر آرد مخصوص ایرمیک در دسترس نبود میتوانید از آرد سمولینا استفاده کنید.
مرحله هشتم
سینی فر یا قالب کیک را با روغن مایع یا کره کمی چرب کنید و یا کاغذ روغنی در قالب بگذارید و مخلوط خمیر را در آن بریزید و سپس در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله نهم
درجه فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید تا کیک به مدت ۴۵ دقیقه بپزد و سطح آن طلایی شود، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اول در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.
مرحله دهم
بعد از این زمان یک سیخ چوبی را در کیک فرو کنید و در بیاورید، اگر چیزی به آن نچسبیده باشد یعنی کیک آماده است و خوب پخته شده، سپس از فر در بیاورید و اجازه دهید کمی خنک شود.
مرحله یازدهم
بعد شربت خنک را کمکم روی کیک بریزید تا جایی که کیک، آبکی و شل نشود، حالا اجازه دهید تا یک ساعت بماند و شربت کامل به خورد کیک رود و آماده شود.
مرحله دوازدهم
کیک روانی را در اندازههای دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب بچینید و روی آن را با پودر پسته یا نارگیل، خردههای گردو و شکلات چیپسی تزیین کنید و همراه با چای سرو کنید.نوش جان.