خاچاپوری
خاچاپوری یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که اصالت آن متعلق به گرجستان است.
مواد لازم برای ۴ نفر
- آرد سفید: ۲ تا ۳ پیمانه
- آب ولرم: ۱ لیوان
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- قند: ۱ حبه
- تخم مرغ: ۲ عدد
- روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
- گوجه گیلاسی: به مقدار کافی
- قارچ :۲۵۰ گرم
- پنیر پیتزا :۳۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- سوسیس: ۲ عدد
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زردچوبه و آویشن: به مقدار کافی
طرز تهیه خاچاپوری
مرحله اول
برای تهیه خاچاپوری خوشمزه ابتدا نصف آب ولرم را به همراه قند و خمیر مایه فوری با هم داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله یاقیمانده آب ولرم را به همراه تخم مرغ و روغن مایع داخل یک کاسه بزرگ ترکیب می کنیم، سپس خمیر مایه عمل امده را به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس آرد را کم کم اضافه می کنیمو با یک قاشق مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود. سپس خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا خمیر کاملا منسجم و یکدست شود.
مرحله چهارم
حالا یک کاسه مناسب را با روغن چرب می کنیم و خمیر را درون کاسه قرار می دهیم. روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت کنار می گذاریم تا خمیر ور بیاید و حجمش تقریبا دو برابر شود.
مرحله پنجم
در این مرحله برای تهیه مواد داخل خمیر، ابتدا قارچ را به صورت ورقه ای خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن آنرا تفت می دهیم تا آب بیندازد، سپس فلفل دلمه ای را به همراه ادویه ها اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم تا سرخ شوند.
مرحله ششم
پس از اینکه خمیر ور آمد، آنرا روی سطح کار ورز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود، سپس خمیر را به ۴ چونه تقسیم می کنیم و مجددا روی آنرا به مدت ۱۵ دقیقه با پلاستیک می پوشانیم تا روی خمیر خشک نشود.
مرحله هفتم
در این مرحله فر را با ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس سینی فر را با کمی روغن چرب می کنیم. در ادامه چونه ها را با وردنه باز می کنیم، سپس سوسیس خرد شده را به همراه فلفل دلمه ای و قارچ روی خمیر می ریزیم.
مرحله هشتم
حالا اطراف خمیر را جمع می کنیم و روی مواد را با پنیر پیتزای فراوان می پوشانیم. در ادامه مقداری گوجه گیلاسی روی پنیر پیتزا قرار می دهیم و خمیرها را درون سینی فر قرار می دهیم، سپس به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم.
مرحله نهم
پس از اینکه خاچاپوری به طور کامل آماده شد، چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا پنیر پیتزا رنگ بگیرد و طلایی شود. در پایان خاچاپوری را از فر خارج می کنیم و سپس برش می زنیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.نوش جان.