آشپزیترکیغذا های مدرنغذا های ملل

پیراشکی مارپیچی مرغ

طرز تهیه پیراشکی مارپیچی مرغ

پیراشکی مارپیچی مرغ

پیراشکی مارپیچی مرغ
پیراشکی مارپیچی مرغ

پیراشکی یک غذای ساندویچی است که از یک خمیر و یک مایه گوشتی تهیه می شود. در این دستور، خمیر جدا گانه تهیه شده و با هر مایه گوشتی پر می شود. سپس به صورت مارپیچ در قالب قرار می گیرد و در فر پخته می شود. این غذا شبیه بورک ترکی است.

مواد لازم  برای ۴ نفر

  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیر ولرم: ۱ لیوان
  • آرد: ۴ لیوان
  • روغن مایع: نصف لیوان
  • خمیر مایه :۱ قاشق غذا خوری
  • شکر :۱ قاشق غذا خوری
  • نمک: نصف قاشق غذا خوری
  • زردچوبه: کمی

مواد داخل پیراشکی

  • مرغ: ۳۰۰ گرم
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد
  • قارچ: ۵ عدد
  • پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه

مواد رومال

  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه پیراشکی مارپیچی مرغ 

مرحله اول

برای تهیه پیراشکی مرغ خوشمزه در ابتدای کار، خمیر مایه را به همراه شکر و شیر ولرم با هم در یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم و درب ظرف را بسته و می گذاریم حدود ۱۰ دقیقه استراحت کند تا خمیر مایه به عمل آید.

مرحله دوم

سپس در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ و روغن و زرد چوبه را با هم مخلوط می کنیم. خمیر مایه عمل آمده را هم به آن اضافه می کنیم. نمک را اضافه کرده و آرد را کم کم اضافه می کنیم تا یک خمیر یکدست و نچسبی بوجود آید.

مرحله سوم

اگر همزن با تیغه خمیر زن موجود باشد می توان خمیر را با همزن ورز داد. وگرنه حدود ۱۰ دقیقه با دست ورز می دهیم. کف یک ظرف را چرب کرده و خمیر را درون آن می گذاریم. روی ظرف را با سلفون پوشانده و در جای گرم نگه می داریم تا حدود ۲ ساعت استراحت کند.

مرحله چهارم

در این فاصله مواد درون پیراشکی را آماده می کنیم. در ادامه مرغ را تکه کرده و با پیاز و ادویه می گذاریم تا بپزد. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش می کنیم. یک تابه بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله پنجم

وقتی که روغن داغ شد، مرغ را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس فلفل دلمه ای خرد شده را به آن اضافه می کنیم و همراه با نمک و ادویه تفت می دهیم تا سبک شود. بعد از آن، قارچ را خرد کرده و درون تابه تفت می دهیم.

مرحله ششم

سپس از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. پس از این که خمیر ور آمد، روی سطح کار را آرد می پاشیم. سپس با وردنه خمیر را باز کرده و به شکل مستطی در می آوریم. سپس برش های طولی می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله روی آن را به صورت پخش مواد گوشتی می ریزیم. در صورت تمایل می توانیم پنیر پیتزا رنده شده هم روی آن بریزیم. دو طرف خمیر را بهم می چسبانیم تا شکل لوله شود. کف یک قالب را چرب می کنیم.

مرحله هشتم

سپس لوله خمیری را به شکل مارپیچ درون قالب قرار می دهیم. یک کاسه کوچک بر می داریم. زرده تخم مرغ و شیر و زعفران را درون آن می ریزیم و مخلوط می کنیم تا از لختگی خارج شود. سپس با فرچه روی نان را رومال می کنیم.

مرحله نهم

روی آن را کنجد می پاشیم و در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده است، به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم تا روی پیراشکی طلایی شود. داخل فر هم یک کاسه آب قرار می دهیم که خمیر خشک نشود.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 5 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا