آشپزیانواع کیککیک و شیرینی

کیک موس شکلاتی

طرز تهیه کیک موس شکلاتی

کیک موس شکلاتی

کیک موس شکلاتی
کیک موس شکلاتی

کیک موس شکلاتی یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و شیک است که به عنوان دسر برای پذیرایی بسیار مناسب است، همچنین این کیک خوش طعم با بافت نرم و لطیف یک میان وعده مقوی و پر طرفدار است که خیلی راحت درست می‌شود.

مواد لازم برای کیک

  • تخم مرغ ۶: عدد
  • شکر: ۱۶۰ گرم معادل ۴/۳ پیمانه
  • نمک: ۱ پینچ
  • وانیل :۴/۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر :۱۰۰ گرم معادل ۲/۱ پیمانه
  • روغن: مایع ۶۰ گرم معادل ۴/۱ پیمانه
  • آرد :۱۶۰ گرم معادل ۱ پیمانه و ۳ قاشق سوپ خوری
  • پودر کاکائو: ۴۰ گرم معادل ۵ قاشق سوپ خوری
  • بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری

مواد لازم برای موس شکلاتی

  • خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم معادل ۴ قاشق سوپ خوری
  • شکلات: ۲۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه و ۴/۱ پیمانه
  • آب سرد: ۶۰ گرم معادل ۴/۱ پیمانه
  • پودر ژلاتین: ۱۰ گرم معادل ۱ قاشق سوپ خوری و ۲/۱ قاشق چایخوری
  • خامه قنادی: ۳۵۰ گرم معادل ۲ پیمانه سرخالی

طرز تهیه کیک موس شکلاتی

مرحله اول

ابتدا تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید و کمی هم بزنید تا از لختگی خارج شود و کمی پف کند، سپس شکر را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کمی کشدار شود و بعد وانیل را بریزید و هم بزنید تا عطر وانیل پخش شود.

مرحله دوم

وقتی که مخلوط یکدست شد روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با مواد مخلوط شود و بعد شیر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و مخلوط یکدست شود، بعد از اضافه کردن روغن و شیر فقط به اندازه مخلوط شدن مواد، هم بزنید.

مرحله سوم

سپس در ظرف دیگری آرد را الک کنید تا سبک و یکدست شود، بعد پودر کاکائو، بکینگ پودر و کمی نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و بعد کم‌کم روی مخلوط مواد الک کنید و با همزن دستی در یک جهت هم بزنید.

مرحله چهارم

مواد را خیلی به هم نزنید چون در این مرحله هم زدن زیاد موجب می‌شود پف کیک بخوابد، وقتی خمیر تشکیل شده صاف و یکدست شد با لیسک دورگیری کنید و بعد کف قالب مناسب کاغذ روغنی قرار دهید و مخلوط مواد کیک را در آن بریزید‌.

مرحله پنجم

سپس قالب را دو بار به آرامی به سطح کار بکوبید تا حباب‌های داخل کیک خارج شود و بعد در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای آن را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه اجازه دهید تا کیک خوب بپزد.

مرحله ششم

در ۳۰ دقیقه اول درب فر را باز نکنید تا پف کیک از بین نرود و بعد از آن با یک سیخ چوبی تست کنید و سیخ چوبی یا خلال دندان را در کیک فرو کنید و بیرون بیاورید، اگر از مواد کیک چیزی به آن نچسبیده بود یعنی کیک آماده است و از فر بیرون آورید.

مرحله هفتم

بعد کیک را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و سپس با چاقو کناره‌های کیک را از قالب جدا کنید و کیک را از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و کیک را در ظرف مناسب قرار دهید و سطح پف دار کیک را با چاقو برش دهید.

مرحله هشتم

سپس برای درست کردن موس شکلاتی، خامه صبحانه را در یک ظرف بریزید و روی حرارت خیلی کم قرار دهید تا خامه کمی گرم شود و بعد شکلات را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات‌ ذوب شود و کاملا با خامه ترکیب شود و مخلوط یکدست شود.

مرحله نهم

بعد گاناش را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و بافت آن منسجم شود، سپس کیک را در قالب رینگی قرار دهید و یک طلق را مناسب با رینگ برش بزنید و دور کیک قرار دهید، این کار برای تمیزی کار است، یعنی قالب رینگی یا طلق به تنهایی کافیست.

مرحله دهم

سپس در یک ظرف کوچک پودر ژلاتین را بریزید و با مقداری آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا بافت آن اسفنجی شود و بعد به روش بن ماری روی بخار کتری نگه دارید تا ذرات ژلاتین کاملا در آب حل شود و بافت مایع شفاف و یکدست شود.

مرحله یازدهم

سپس خامه قنادی را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و حجم آن زیاد شود و جای پره‌های هم زن روی خامه بماند، وقتی خامه فرم گرفت به طوری که اگر ظرف را برگرداندید خامه بیرون نریخت، گاناش خنک شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوازدهم

بعد ژلاتین که در دمای محیط خنک شده است را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا موس شکلاتی صاف و یکدست شود و سپس سطح کیک را با مقداری شیر مرطوب کنید و بعد موس را به کمک قیف روی کیک بریزید و با لیسک سطح آن را صاف کنید.

مرحله سیزدهم

سپس کیک را به مدت ۴ تا ۵ ساعت در یخچال قرار دهید تا موس کامل خودش را بگیرد و سفت شود، بعد از یخچال بیرون بیاورید و رینگ را از دور کیک بردارید و طلق را هم از کیک جدا کنید و اگر دور کیک نامنظم است با پالت صاف و تمیز کنید.

مرحله چهاردهم

بعد مقداری کیک پودر شده روی آن بریزید و پخش کنید و با قیف مقداری موس شکلاتی روی کیک پایپ کنید و کیک را تزئین کنید، همچنین می‌توانید با پودر پسته، پودر نارگیل و خرده‌های خرده‌های گردو یا برش‌هایی از موز و توت فرنگی تزئین کنید. در آخر کیک موس شکلاتی را در شکل و اندازه‌های دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب قرار دهید و این کیک خوش عطر و طعم را همراه با چای یا قهوه سرو کنید.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا