جوجه چینی
جوجه چینی یکی از غذاهای معروف و شناخته شده بین المللی است که با دستورهای بسیار متنوی تهیه می شود. این غذای خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است یک غذای چینی است که به دلیل اینکه طعم بسیار خوبی دارد، در سراسر جهان فراگیر شده است. جوجه چینی در دسته بندی غذاهای فست فودی قرار می گیرد و می توان آنرا به عنوان یک غذای سوخاری به حساب آورد. البته نکته ای که باعث می شود جوجه چینی در دسته بندی غذاهای سوخاری قرار نگیرد این است که این غذای خوشمزه بر خلاف غذاهای سوخاری به جای استفاد از پانکو یا انواع پودرهای سوخاری در یک خمیر شل و آبکی غلطانده شده، سپس سرخ می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سینه مرغ: ۲ عدد
- تخم مرغ: ۲ عدد
- لیمو ترش: ۱ عدد
- شیر: نصف لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- ماءالشعیر کلاسیک :۱ لیوان
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد گندم: به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
- روغن مایع :به اندازه کافی
طرز تهیه جوجه چینی
مرحله اول
برای تهیه جوجه چینی خوشمزه ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و شیر را داخل ان می ریزیم سپس روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا شیر ولرم شود. در ادامه پودر خمیر مایه فوری را به شیر اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس با هم مخلوط می کنیم تا خمیر مایه در شیر حل شود. حالا قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم سپس سفیده های تخم مرغ را داخل یک کاسه می ریزیم.
مرحله سوم
سپس با همزن به حدی می زنیم که کاملا کف کنند و زمانی که کاسه را بر می گردانیم سفیده تخم مرغ از کاسه بیرون نریزید. در ادامه زرده های تخم مرغ را به همراه ماءالشعیر به کاسه حاوی سفیده تخم مرغ اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
سپس خوب مخلوط می کنیم تا مواد با هم یکدست شوند. در ادامه مخلوط شیر و مایه خمیر را به همراه بکینگ پودر اضافه می کنیممواد را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند سپس آرد را کم کم به دیگر مواد اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را به صورت متداوم هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه می دهیم تا خمیرمان غلظتی شبیه به ماست پیدا کند. پس از اینکه خمیرمان آماده شد مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از مخلوط کردن آنرا به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند. در حین استراحت کردن خمیر می توانیم گوشت مرغ را اماده کنیم. برای این منظور ابتدا استخوان های موجود در گوشت مرغ را خارج می کنیم.
مرحله هفتم
سپس گوشت مرغ را به شکل رشته های نازک و باریک با اندازه یکسان برش می زنیم. توجه داشته باشید که به طور معمول هر قطعه گوشت مرغ باید طولی برابر ۳ تا ۴ سانتی متر و عرضی برای ۱٫۵ تا ۲ سانتی متر داشته باشد.
مرحله هشتم
پس از اینکه گوشت مرغ را برش دادیم انرا داخل یک کاسه مناسب می ریزیم سپس پیاز را به صورت حلقه ای خرد کرده و به همراه آب لیمو ترش ، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به گوشت مرغ اضافه می کنیم.
مرحله نهم
حالا مواد را با دست زیر و رو می کنیم تا با تمام قسمت های گوشت مرغ مخلوط شوند سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا مرغ ها طعم دار شوند، مرغ ها نباید خیلی داخل مواد بمانند.
مرحله دهم
پس از گذشت زمان مورد نظر خمیر جوجه چینی و مرغ را از یخچال خارج می کنیم سپس یک تابه کوچک و گود روی حرارت ملایم قرار می دهیم. باید به حدی روغن در تابه بریزیم که جوجه ها در زمان سرخ کردن در روغن شناور باشند.
مرحله یازدهم
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد قطعات مرغ را داخل خمیر جوجه چینی می زنیم و درون تابه می اندازیم تا سرخ شوند. پس از اینکه جوجه ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود.
مرحله دوازدهم
در صورتی که توری فلزی در دسترس نداشتیم، می توانیم جوجه ها را پس زا خارج کردن از روغن روی دستمال حوله ای قرار دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود. در پایان جوجه چینی را با سس دلخواه سرو می کنیم. نوش جان.