فگاتو
فگاتو یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که اصالت ان متعلق به کشور ایتالیا می باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر
- جگر گوسفندی: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی :۱ قاشق سوپخوری
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه بالزامیک: یک هشتم پیمانه
- آب: ½ پیمانه
- سس چیلی: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر اورگانو: به مقدار کافی
- آویشن و فلفل سفید: به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
دستور تهیه فگاتو ایتالیایی
مرحله اول
برای تهیه خوراک جگر فگاتو ابتدا جگر را به صورت نواری در ابعاد یک در سه سانتی متر برش می زنیم و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و به همراه مقداری کره داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم.
مرحله دوم
پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس سیر را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه پیاز کمی تفت می دهیم تا عطر سیر بلند شود. در ادامه جگر خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه رنگ جگر تغییر کرد، مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر اورگانو، آویشن و فلفل سفید اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا ادویه های با دیگر مواد مخلوط شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به جگرها اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و کاملا سرخ شود، سپس سرکه بالزامیک را به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه مواد را مخلوط می کنیم تا طعم سرکه به خورد جگرها برود و طعم بگیرند.
مرحله پنجم
پس از مخلوط کردن سرکه، آب را اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا جگرها به صورت کامل مغزپخت شوند. پس از اینکه جگرها به طور کامل پختند و آب درون تابه کشیده شد، سس چیلی را به تابه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا مواد را مخلوط می کنیم تا سس با دیگر مواد ترکیب شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. حالا خوراک فگاتو را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و با نان تازه سرو می کنیم.نوش جان.