دمی مرغی
دمی مرغی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع و به روشهای مختلف و با مواد در دسترس درست میشود دمی مرغ برای زمانهایی که فرصت کافی برای پخت انواع غذاهای زمانبر را ندارید انتخاب خوب و مناسبی است.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ران و سینه مرغ از هر کدام: ۱ عدد
- برنج: ۴ پیمانه
- زعفران دمکرده غلیظ: به مقدار لازم
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- زردچوبه و نمک: به مقدار لازم
- فلفل قرمز یا پول بیبر: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه دمی مرغ
مرحله اول
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل داخل یک قابلمه بریزید و مقداری آب و کمی نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج خوب خیس بخورد و بعد تکههای مرغ را در اندازههای دلخواه برش بزنید میتوانید از ران و یا سینه مرغ به دلخواه خودتان استفاده کنید.
مرحله دوم
سپس در یک قابلمه و یا تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود بعد تکههای مرغ را در آن بریزید و تفت دهی تا کاملاً سرخ شوند و رنگ آنها عوض شود سپس مقداری زعفران دم کرده غلیظ را به مرغها اضافه کنید.
مرحله سوم
دوباره کمی تفت دهید تا زعفران کاملاً به خورد مرغها برود و رنگ آنها طلایی شود سپس تکههای مرغ را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف دیگری قرار دهید، بعد یک پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و در همان تابه مقدار دیگری روغن بریزید.
مرحله چهارم
سپس پیازها را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط تفت دهید تا کاملاً سبک شوند بعد مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و پیازها طلایی شوند سپس کمی نمک روی مواد بریزید و هم بزنید.
مرحله پنجم
بعد مقداری فلفل سیاه یا پول بیبر به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود سپس مقداری رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی کامل آن گرفته شود و رنگ رب گوجه فرنگی در مواد باز شود و خوب سرخ شود.
مرحله ششم
سپس تکههای مرغ سرخ شده را در تابه بریزید و با مواد کمی تفت دهید تا کاملا به خورد مرغها بروند بعد از آن برنج را که از سه ساعت قبل خوب خیس خورده است همراه با آب داخل آن روی مواد بریزید و مقدار نمک و آب غذا را تست کنید.
مرحله هفتم
مقدار آب داخل تابه یا قابلمه باید به اندازهای باشد که یک بند انگشت بالاتر از مواد را بگیرد و میزان نمک آن نیز طوری باشد که غذا بینمک نباشد اگر میزان آب زیاد باشد و یا مقدار نمک کم باشد در آخر برنج شفته میشود و برنج دانه دانه نمیشود.
مرحله هشتم
سپس تکههای مرغ را طوری در تابه یا قابلمه قرار دهید که روی برنجها قرار بگیرند بعد درب تابه یا قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم غذا کمی بپزد و آب آن جمع شود و سپس درب قابلمه را با دم کنی ببندید و حرارت را کم کنید .
مرحله نهم
بعد اجازه دهید تا به مدت یک ساعت برنجها خوب دم بکشند و طعم و عطر همه مواد کاملا به خورد هم برود، بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و دمی مرغ را داخل ظرف مناسب بکشید و روی آن مقداری زعفران دمکرده غلیظ بریزید و پخش کنید.
مرحله دهم
در آخر دمی مرغ را با چند برگ نعناع و شوید تازه تزئین کنید و این غذای خوش طعم و لذیذ را همراه با سالاد و ترشی و زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.نوش جان.