مرغ دودی
مرغ دودی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که طعم های متنوعی درست می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ران و سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۱ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
- نمک و ادویه کاری: به مقدار کافی
طرز تهیه مرغ دودی
مرحله اول
برای تهیه مرغ دودی خوشمزه در ابتدای کار سینه و ران های مرغ را درون یک تابه مناسب می چینیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه مقداری روغن به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت های مرغ تغییر کند.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه می افزاییم، سپس تفت می دهیم تا پیاز کاملا سرخ شود. حالا سیر رنده شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به تابه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا به تفت دادن ادامه می دهیم تا عطر سیر و ادویه ها آزاد شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شده و رنگ آن باز شود. در ادامه یک لیوان آب جوش به تابه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه درب تابه را بسته و اجازه می دهیم مرغ به مدت ۱ تا ۲ ساعت کاملا پخته شود. در انتهای پخت آب لیمو ترش تازه را به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۳ دقیقه روی حرارت بماند تا مزه های یکدست شوند.
مرحله پنجم
در ادامه یک زغال را روی حرارت زیاد کاملا سرخ می کنیم، سپس درون یک ورق فویل گذاشته و در مرکز تابه می گذاریم. در نهایت مقداری روغن روی زغال ریخته و بلافاصله درب تابه را می بندیم تا مرغ دودی شود. نوش جان.