مرغ مجلسی
مرغ مجلسی همانطور که از نامش بر می آید، یکی از غذاهای مجلسی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. در تهیه این غذای خوشمزه به سلیقه خود می توانید از موادی مانند، هویج، فلفل دلمه ای و .. استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ران یا سینه مرغ: ۴ تکه
- ماست چکیده: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- پودر سیر و پودر پیاز هر کدام :¼ قاشق چایخوری
- آویشن و زردچوبه هر کدام: ½ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
طرز تهیه مرغ مجلسی
مرحله اول
برای تهیه مرغ مجلسی خوشمزه به روش رستورانی ابتدا باید تکه های گوشت مرغ را بشوییم و با یک دستمال تمیز خشک کنیم. در ادامه یک کاسه بزرگ انتخاب می کنیم و ماست را به همراه رب گوجه فرنگی و روغن زیتون به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله آب لیمو ترش را به همراه زعفران دم کرده، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه، آویشن و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد درون کاسه را با یک قاشق به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله سوم
همین جا یک نکته ای را خدمت شما عزیزان عرض کنم. به جای استفاده از رب گوجه فرنگی اگر از سس گوجه فرنگی استفاده کنید، مرغ طعم خوشمزه تری خواهد داشت، ولی شاید همیشه سس گوجه فرنگی در دسترس نباشد.
مرحله چهارم
نکته دیگر اینکه اگر آب لیمو ترش تازه در دسترس نداشتید، می توانید به جای آن از یک قاشق غذاخوری سرکه سفید استفاده کنید. پس از اینکه مواد درون کاسه را به خوبی ترکیب کردیم، تکه های مرغ را به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله تکه های مرغ را به خوبی زیر و رو می کنیم تا تمام قسمت های گوشت مرغ به مواد درون کاسه آغشته شود. پس از اینکه طعم دار کردن تکه های گوشت مرغ به پایان رسید، روی کاسه را سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله ششم
تکه های مرغ حداقل باید به مدت ۲ ساعت درون مواد باشند تا به خوبی طعم دار شوند. البته اگر عجله ای ندارید و می خواهید مرغ را برای روز بعد درست کنید، می توانید مرحله طعم دار کردن تکه های گوشت مرغ را از شب قبل انجام دهید.
مرحله هفتم
پس از اینکه تکه های گوشت مرغ طعم دار شد، آنها را از یخچال خارج می کنیم. حالا فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و به مدت ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا به خوبی گرم شود. در ادامه درون سینی فر را با فویل می پوشانیم.
مرحله هشتم
حالا تکه های گوشت مرغ را با فاصله در سینی فر می چینیم و سس باقیمانده در کاسه را روی آنها می ریزیم. پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا مرغ مجلسی آماده شود.
مرحله نهم
پس از گذشت ۳۰ دقیقه، اگر تمایل داشته باشیم روی تکه های گوشت مرغ کمی برشته و طلایی شود، می توانیم ۵ دقیقه گریل را روشن کنیم. در صورتی که فر دسترس نداشته باشیم، می توانیم تکه های گوشت مرغ را درون قابلمه بریزیم.
مرحله دهم
سپس سس باقیمانده درون کاسه را به همراه ۱ فنجان آب به قابلمه اضافه کنیم و اجازه دهیم با حرارت بسیار ملایم به مدت ۱ تا یک ساعت و نیم بپزد. توجه داشته باشید چون این مرغ خشک است باید در کنار آن سس گوجه فرنگی درست کنیم.
مرحله یازدهم
پس از اینکه پخت مرغ به پایان رسید، گوشت مرغ را درون یک ظرف مناسب می کشیم. سس گوجه فرنگی را به سلیقه خود می توانیم در کنار مرغ سرو کنیم یا روی مرغ بریزیم. در پایان مرغ مجلسی را به همراه زرشک پلو یا برنج آبکش ساده سرو می کنیم.نوش جان.
مواد لازم سس گوجه فرنگی
- گوجه فرنگی: ۲۵۰ گرم
- سیر: ۱ حبه
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- شکر: ¼ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
- پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
- سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه سس مخصوص مرغ
مرحله اول
برای تهیه سس گوجه فرنگی رستورانی ابتدا گوجه فرنگی ها را به مدت ۵ دقیقه درون آب جوش می ریزیم تا پوست شان به راحتی جدا شود. در ادامه پوست گوجه فرنگی ها را جدا می کنیم و آنها را درون میکسر می ریزیم و میکس می کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه گوجه فرنگی به صورت پوره درآمد، آنرا درون یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد. وقتی به نقطه جوش رسید، حرارت را ملایم تر می کنیم و اجازه می دهیم آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
مرحله سوم
پس از اینکه آب کمی درون قابلمه باقی ماند، روغن را اضافه می کنیم. در ادامه سیر را رنده می کنیم و به همراه شکر و سرکه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس به غلظت مناسب برسد. در ادامه پاپریکا، فلفل سیاه و نمک را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا به آرامی سس را مخلوط می کنیم تا با ادویه ها کاملا یکدست شود. در ادامه طعم سس را می چشیم و در صورت نیاز نسبت به سلیقه خود نمک، شکر یا کمی سرکه اضافه می کنیم. پس از اینکه سس آماده شد آنرا به صورت داغ از صافی رد می کنیم.