آشپزیانواع کبابغذای محلیگیلان

سورمه کباب

طرز تهیه سورمه کباب

سورمه کباب

سورمه کباب
سورمه کباب

سورمه کباب یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه استان گیلان است که با نام های متنوعی شناخته می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز :۲ عدد
  • جعفری: ۲ برگ
  • آرد نخودچی: ½ قاشق غذاخوری
  • بادمجان: ۴ عدد
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر :۴ حبه
  • سماق و پودر سیر: به مقدار کافی
  • زنجبیل و پولبیبر: به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه سورمه کباب

مرحله اول

برای تهیه سورمه کباب خوشمزه در ابتدای کار یکی از پیازها را پس از پوست گرفتن، رنده می کنیم، سپس آب اضافی اش را می گیریم. در ادامه پیاز را به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی درون یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق، پودر سیر، زنجبیل و پولبیبر به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا بافت شان یکدست شود.

مرحله سوم

حالا به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس درون یک سینی می چینیم. پس از اینکه تمام مایه گوشتی را حالت دادیم، روی سینی را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.

مرحله چهارم

در همین حین بادمجان و فلفل دلمه ای را روی شعله گاز به طور کامل کباب می کنیم، سپس کنار می گذاریم تا خنک شوند. در ادامه پوست سیاه روی بادمجان و فلفل دلمه ای را جدا می کنیم و آنها را به صورت ساطوری خرد می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و پیاز را به همراه مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا سبک شود، سپس سیرها را درون تابه رنده می کنیم.

مرحله ششم

حالا سیر را هم کمی تفت می دهیم تا عطر آن خارج شود، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم. در ادامه بادمجان و فلفل ساطوری را به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه با دیگر مواد تفت می دهیم.

مرحله هفتم

در همین حین سینی حاوی گوشت های قلقلی را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه گوشت های قلقلی را به تابه اضافه کرده و به صورت یکدست سرخ می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله گوشت های قلقلی را به تابه حاوی سس اضافه می کنیم و درب آنرا می گذاریم تا آب اضافی درون تابه کشیده شود. اگر آب درون تابه کم بود، می توانیم نصف فنجان آب اضافه کنیم. حالا باید صبر کنیم تا سس جذب قلقلی ها شود.

مرحله نهم

پس از اینکه سس به طور کامل جذب گوشت های قلقلی شد، ترکیب بادمجان و فلفل دلمه ای درون ظرف سرو می ریزیم، سپس گوشت های قلقلی را روی آن قرار می دهیم. در نهایت این غذای خوشمزه را با برنج یا نان سرو می کنیم.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 6 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا