آشپزیانواع پلوغذای محلی

رب پلو

طرز تهیه رب پلو

رب پلو

رب پلو
رب پلو

رب پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر شیراز می باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج: ۴ پیمانه
  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
  • رب انار: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو: ۲۰۰ گرم
  • کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد متوسط
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • چوب دارچین: ۱ تکه
  • زردچوبه و روغن :به مقدار کافی

 

دستور پخت رب پلو

مرحله اول

برای تهیه رب پلو شیرازی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت می خیسانیم، سپس گوشت مرغ را به همراه یک تکه چوب دارچین، ۲ پیمانه آب، ۱ عدد پیاز و کمی زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا گوشت مرغ به طور کامل بپزد، سپس آنرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز های باقیمانده را به صورت نگینی یا خلالی متوسط خرد می کنیم.

مرحله سوم

سپس به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیازها کاملا سبک شوند، سپس کمی ادویه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در ادامه مغز گردوی خرد شده را به تابه اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

مغز گردو را هم کمی تفت می دهیم، سپس رب انار را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا خوشرنگ شود، سپس کشمش پلویی را به همراه شکر اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا کشمش براق شود.

مرحله پنجم

در این مرحله تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید، سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود و نرم شود. زمانی که دانه های برنج نرم و مغزشن سفت بود باید برنج را آبکش کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله یک قابلمه ای که برای پخت رب پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه می کنیم، سپس به دلخواه از سیب زمینی حلقه ای شده یا نان لواش برای ته دیگ رب پلو استفاده می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله روی ته دیگ را با کمی برنج پر می کنیم، سپس کمی از مخلوط رب انار و مرغ ریش ریش شده روی برنج می ریزیم و به همین ترتیب به صورت لایه ای مواد را می ریزیم تا قابلمه پر شود، سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن روی برنج می ریزیم.

مرحله نهم

در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا درون قابلمه بخار بپیچد، سپس حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم برنج به مدت یک ساعت دم بکشد، سپس رب پلو را درون قابلمه ملخوط می کنیم.

مرحله دهم

مخلوط کردن رب پلو باعث می شود زمانی که آنرا در دیس کشیدیم ظاهر یکدست و زیباتری داشته باشد. در صورتی تمایل می توانیم کمی از برنج را زعفرانی کنیم و به همراه گوشت مرغ ریش ریش شده برای تزیین رب پلو استفاده کنیم.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + سه =

دکمه بازگشت به بالا