چلو مرغ زعفرانی
چلو مرغ زعفرانی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مجلسی ایرانی است که معمولا در مجالس مهم سرو می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سینه یا ران مرغ ۴ عدد
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- چوب دارچین: ۲ تکه
- زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
- آب :۱ پیمانه
- آب لیمو ترش :۱ قاشق غذاخوری
- روغن: ۵ قاشق غذاخوری
- کره: ۱۰ گرم + ۱۰ گرم برای زرشک
- شکر :۱ قاشق چایخوری
- برنج: ۴ پیمانه
- زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زنجبیل و پودر سیر: به مقدار کافی
- زردچوبه و فلفل قرمز: به مقدار کافی
طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی
مرحله اول
برای تهیه چلو مرغ زعفرانی ابتدا برنج را داخل یک کاسه حاوی آب و کمی نمک می ریزیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت خیس بخورد. توجه داشته باشید که برنج اگر تازه باشد نیاز به خیساندن طولانی مدت ندارد.
مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. در همین حین ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب به نقطه جوش برسد.
مرحله سوم
پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که برنج کاملا نرم شده باشد و مغزش کمی گیر داشته باشد، باید آنرا آبکشی کنیم.
مرحله چهارم
حالا داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم. در کف قابلمه به سلیقه خود برای ته دیگ چلو، نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده قرار می دهیم. در ادامه برنج آبکش شده را با کفگیر به صورت گنبدی داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار داده، سپس قابلمه را روی شعله پخش قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
مرحله ششم
در حین دم کشیدن برنج، مرغ را آماده می کنیم. برای این منظور مرغ را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید و کف های درون گوشت مرغ خارج شود.
مرحله هفتم
حالا کف های روی سطح آب را جمع می کنیم و دور می ریزیم، سپس گوشت مرغ را از قابلمه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. حتما قبل از پخت مرغ این کار را انجام دهید تا در پایان پخت مرغ تان هیچ طعم و بوی زهمی نداشته باشد.
مرحله هشتم
در این مرحله یک تابه مناسب انتخاب می کنیم، سپس ۵ قاشق غذاخوری روغن را به همراه آب، آب لیمو، زعفران دم کرده، چوب دارچین و مقداری زنجبیل، پودر سیر، زردچوبه و فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک داخل تابه می ریزیم.
مرحله نهم
حالا مواد درون تابه را به خوبی ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. سپس تکه های مرغ را به تابه اضافه می کنیم و درون مواد می چرخانیم. در ادامه پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و در کف تابه می ریزیم.
مرحله دهم
در این مرحله تکه های مرغ راروی پیازهای خلالی قرار می دهیم، سپس کره را اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم. حالا تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا مرغ زعفرانی به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به روغن بیفتد.
مرحله یازدهم
پس از گذشت ۳۰ دقیقه مرغ ها را بر می گردانیم تا هر دو سمت شان به خوبی سرخ شود. در پایان پس از اینکه مرغ به طور کامل پخت، حرارت زیر آنرا کم می کنیم تا آب درون تابه به طور کامل کشیده شود و به روغن بیفتد.
مرحله دوزادهم
در این مرحله زرشک را با ۱ قاشق چایخوری شکر و کمی کره داخل یک تابه مناسب می ریزیم و به خوبی تفت می دهیم تا براق شود. در پایان چلو را دیس می کشیم و با زرشک تزیین می کنیم، سپس به همراه مرغ زعفرانی سرو می کنیم.نوش جان.