آشپزیانواع پلوشیراز

ته چین مرغ و بادمجان

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان
ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که این نوع خاص ته‌چین مربوط به شهر شیراز است و طعم و عطر فوق العاده ای دارد و برای پذیرایی و مهمانی خیلی مناسب است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج: ۴ پیمانه
  • مرغ ( ران یا سینه ): ۴ تکه
  • پیاز: ۲ عدد
  • بادمجان: ۳ عدد
  • زرشک: ۱۰۰ گرم
  • آب مرغ: نصف پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • ماست ترجیحا پرچرب: ۱ پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • گلاب :۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده :به مقدار لازم
  • پودر هل: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه :به مقدار دلخواه
  • روغن :به میزان لازم

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان

مرحله اول

برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان در ابتدا تکه‌های ران یا سینه مرغ را به دلخواه و سلیقه خودتان همراه با یک پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک قابلمه قرار دهید و روی آن آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

مرحله دوم

بعد از این‌که آب به جوش آمد درب ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ‌ها به مدت یک ساعت خوب پخته شوند، بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

سپس بادمجان‌ها را پوست بگیرید و در اندازه‌های دلخواه برش بزنید، روی آن‌ها نمک بپاشید یا بادمجان‌ها را در محلول آب نمک قرار دهید و بگذارید یک ربع بماند.

مرحله چهارم

بعد از آن بادمجان‌ها را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود، این‌کار باعث می‌شود که تلخی بادمجان‌ها از بین برود و وقتی در روغن سرخ می‌کنید، روغن کمی به خود جذب کند.

مرحله پنجم

حالا یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید و وقتی روغن داغ شد برش‌های بادمجان را در آن سرخ کنید و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

مرحله ششم

بعد پیاز‌ها را خلالی خرد کنید و در یک تابه مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از گرم شدن روغن، پیازها را بریزید و تفت دهید تا کمی سبک شود.

مرحله هفتم

سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز‌ها طلایی شود، بعد تکه‌های مرغ پخته را ریش‌ ریش کنید و در پیاز تفت دهید تا سرخ شوند، حالا زرشک را هم بریزید و تفت دهید.

مرحله هشتم

مقداری زعفران را در کمی آب جوش بریزید و بگذارید تا دم بکشد و بعد به مخلوط اضافه کنید تا با همه مواد ترکیب شود و کمی تفت دهید و بعد از روی حرارت بردارید.

مرحله نهم

سپس در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید بعد برنج را که از شب قبل شسته‌اید و در آب و کمی نمک خوب خیس خورده است در قابلمه بریزید.

مرحله دهم

حدودا ۶ تا ۷ دقیقه اجازه ‌دهید تا برنج در آب بجوشد و کمی سبک شود، بعد آبکشی کنید و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود، برنج را به صورت کته هم می‌توانید آماده کنید.

مرحله یازدهم

حالا در یک ظرف تخم مرغ و زرده‌ها را بریزید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود، سپس ماست، کره آب شده، گلاب، پودر هل و زعفران را با هم مخلوط کنید تا عطر و طعم مواد با هم ترکیب شود.

مرحله دوازدهم

نصف برنج آبکش شده را با مواد ته‌چین ترکیب کنید و هم بزنید تا کاملا رنگ زعفران در برنج پخش شود، بعد کف یک قابلمه را با روغن چرب کنید و مواد ته چین را بریزید تا کف قابلمه را بپوشاند.

مرحله سیزدهم

سپس از مواد مرغ روی ته‌چین بریزید و در همه قسمت‌ها پخش کنید بعد بادمجان‌های سرخ شده را روی مواد بچینید و سپس بقیه برنج آبکش شده را روی مواد بریزید و پخش کنید.

مرحله چهاردهم

بعد درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت خوب دم بکشد، سپس از روی حرارت بردارید، برای پخت از فر هم می‌توانید استفاده کنید. در آخر ته‌چین مرغ و بادمجان را در ظرف مناسب بکشید و همراه با سالاد، ترشی و انواع دورچین سرو کنید. نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 15 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا