به پلو
به پلو یکی از انواع غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- به: ۱ عدد درشت
- هویج: ۳ عدد
- سینه مرع :۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- برنج: ۳ پیمانه
- خلال پرتقال: ۳ قاشق غذاخوری
- خلال بادام: به مقدار کافی
- پودر هل، زردچوبه و پودر دارچین: به مقدار کافی
- نمک، فلفل سیاه و روغن مایع: به مقدار کافی
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه به پلو
مرحله اول
برای تهیه به پلو مجلسی ابتدای کار سینه مرغ را درون یک قابلمه حاوی آب قرار می دهیم. در ادامه پوست پیاز و سیر را جدا می کنیم و می شوییم، سپس هر دو را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و درون قابلمه قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به سینه مرغ اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم سینه مرغ به مدت ۴۵ دقیقه درون آب جوش بماند تا آب پز شود. در ادامه به و هویج را می شوییم.
مرحله سوم
در این مرحله پوست هویج را جدا می کنیم، سپس به همراه به با دندانه های درشت رنده، رنده می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری کره و روغن مایع درون تابه می ریزیم.
مرحله چهارم
حالا هویج و به را درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کاملا نرم شوند. در ادامه پس از گذشت ۴۵ دقیقه سینه مرغ را از قابلمه خارج می کنیم، سپس ریش ریش می کنیم و خلال های پرتقال را تلخی گیری می کنیم.
مرحله پنجم
برای این منظور خلال های پرتقال را با آب سرد می شوییم، سپس یک قابلمه حاوی آب مناسب روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. در ادامه خلال های پرتقال را درون آب جوش می ریزیم.
مرحله ششم
حالا اجازه می دهیم خلال های پرتقال به مدت ۳ تا ۴ دقیقه درون آب جوش بمانند، سپس آبکش می کنیم و این کار را ۴ تا ۵ مرحله انجام می دهیم تا تلخی پوست پرتقال ها کاملا گرفته شود. در ادامه خلال پرتقال را به هویج اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه خلال بادام، پودر هل، زردچوبه، پودر دارچین، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به مخلوط هویج اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا مواد سرخ شوند.
مرحله هشتم
حالا برنج را می شوییم، سپس یک قابلمه حاوی آب را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد، سپس برنج را درون آب جوش می ریزیم.
مرحله نهم
در این مرحله اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه پس از گذشت این مدت زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغز آنها کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله دهم
حالا برنج را آبکش می کنیم، سپس درون قابلمه مورد نظرمان مقداری روغن مایع می ریزیم و ته دیگ دلخواه را درون قابلمه فیکس می کنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم، سپس مقداری از مواد میانی روی برنج می ریزیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند، سپس مقداری کره، زعفران دم کرده و پودر دارچین روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی قابلمه قرار می دهیم.
مرحله دوازدهم
حالا روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و اجازه می دهیم به پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. در ادامه پس از گذشت این زمان حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله سیزدهم
در نهایت به پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در آخر روی پلو را با مقداری گوشت مرغ ریش شده و زرشک تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان.