گراتن سیب زمینی
گراتن سیب زمینی یکی از انواع غذاهای فست فودی خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با مواد متنوعی درست می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- نخود فرنگی پخته: ۱۰۰ گرم
- قارچ :۲۵۰ گرم
- پنیر پیتزا: ۲۵۰ گرم
- پنیر خامه ای: ۵۰ گرم
- کره: ۲۵ گرم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- آویشن و زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه گراتن سیب زمینی
مرحله اول
برای تهیه گراتن سیب زمینی ساده و خوشمزه ابتدا سیب زمینی ها و هویج را به خوبی می شوییم، سپس به همراه ۳ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم.
مرحله دوم
برای پخت هویج و سیب زمینی ها حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز است. پس از اینکه هویج و سیب زمینی ها به طور کامل پختند، سیب زمینی ها را پوست می گیریم، سپس با رنده ریز رنده کرده و درون یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که سیب زمینی باید کمی داغ باشد تا کره و پنیر خامه ای جذب آن شوند. در ادامه کره را به همراه پنیر خامه ای و مقداری نمک، فلفل سیاه، آویشن و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله هویج را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود، سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب کرده و آنرا با کمی روغن چرب می کنیم.
مرحله پنجم
حالا نصف مخلوط سیب زمینی را در کف ظرف می ریزیم و آنرا به صورت یکدست پخش می کنیم. در ادامه قارچ را به صورت ورقه ای خرد می کنیم، سپس هویج خرد شده، قارچ و نخود فرنگی را به ترتیب روی لایه سیب زمینی می چینیم.
مرحله ششم
پس از اینکه مواد را درون ظرف چیدیم، مقداری پنیر پیتزا به صورت پخش روی مواد می ریزیم. در ادامه باقیمانده مخلوط سیب زمینی را اضافه کرده و به صورت یکدست درون ظرف پخش کرده، سپس با پشت قاشق سطح آنرا صاف می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله باقیمانده پنیر پیتزا را به صورت پخش روی مواد می ریزیم، سپس برای تزیین روی گراتن چند عدد قارچ ورقه شده به سلیقه خود روی آن می چینیم. در ادامه گراتن را درون فر قرار می دهیم تا به طور کامل بپزد.
مرحله هشتم
برای پخت کامل گراتن، حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است. پس از گذشت این زمان، چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا پنیر روی گراتن طلایی شود. در نهایت گراتن را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم کمی از حرارت بیفتد.
مرحله نهم
س از اینکه گراتن از حرارت افتاد، آنرا به صورت دلخواه برش می زنیم و از ظرف خارج می کنیم. اگر گراتن را به صورت داغ از ظرف خارج کنیم، ممکن است حالت خود را از دست بدهد. در نهایت گراتن را به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.نوش جان.