آشپزیخورشتگیلان

خورش فسنجان

طرز تهیه خورش فسنجان

خورش فسنجان

خورش فسنجان
خورش فسنجان

خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • سینه یا ران مرغ: ۴ تکه
  • مغز گردو :۳۰۰ گرم
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • زردچوبه و روغن مایع :به اندازه کافی

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجون گیلانی ابتدا پوست های اضافی قطعات مرغ را جدا کنید سپس آنها را بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافی شان برود. در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه های مورد پسند خود را روی قطعات مرغ بپاشید تا طعم دار شوند.

مرحله دوم

می توانید مرغ ها را در ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید تا زمان سرخ کردن آنها برسد. در مرحله بعدی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس به همراه مقدار کمی روغن مایع در قابلمه ای که برای تهیه خورش انتخاب کرده اید تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود.

مرحله سوم

در ادامه کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.در این مرحله گردو را در میکسر بریزید تا کاملا پودر شود سپس به قابلمه خورش اضافه کنید و در حدود یک دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم

نکته مهم در این مرحله این است که گردو را خیلی کم باید تفت دهید زیرا تفت دادن اضافی آن می تواند باعث سوختن گردو شود که باعث می شود روی طعم خورش تاثیر منفی می گذارد. پس اینکه گردو را یک دقیقه تفت دادید ۶ یا ۷ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آنرا بگذارید.

مرحله پنجم

حرارت را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش امد حرارت را کم کنید تا گردو به مرور زمان شروع به روغن انداختن کند. در این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت باید صبر کنید تا گردو به خوبی روغن بیندازد.

مرحله ششم

پس از اینکه گردو روغن انداخت می توانید رب انار را به قابلمه اضافه کنید. اگر می خواهید فسنجان شما مانند گیلان ترش مزه باشد از مقدار بیشتری رب انار ترش می توانید استفاده کنید. در این مرحله می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش خود اضافه کنید.

مرحله هفتم

رب گوجه فرنگی باعث می شود رنگ خورش شما نارنجی تر شود.پس از گذشت ۳ ساعت که خورش به خوبی روغن انداخته است می توانید مرغ ها را آماده کنید. برای این منظور مرغ ها را از یخچال خارج کنید و در روغن زیاد سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.

مرحله هشتم

حالا می توانید مرغ را به همراه زعفران دم کرده به خورش خود اضافه کنید.پس از اضافه کردن مرغ ها در صورت تمایل می توانید کمی شکر هم به خورش اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس باشد حتما شکر ضافه کنید.

مرحله نهم

حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگر نیاز است که خورش روی حرارت ملایم بماند تا به طور کامل جا بیفتد. خورش فسنجان غذایی است که خیلی آسان و بدون دردسر آماده می شود. مهم ترین فاکتور برای درست کردن یک فسنجون خوشمزه و جا افتاده صبر است.

مرحله دهم

توجه داشته باشید خورش فسنجون از خورش هایی محسوب می شود که کاملا کم آب سرو می شود، به همین دلیل باید صبر کنیم خورش به روغن بیفتد، سپس آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج دمی یا کته سرو کنید.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 8 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا