کیک لبو
کیک لبو یکیک از انواع کیک های بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا در فصل پاییز یا زمستان درست می شود.
مواد لازم کیک لبو
- تخم مرغ: ۴ عدد
- شکر: ۱ لیوان
- روغن مایع: ⅔ لیوان
- لبو: ۱ لیوان
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- زست پرتقال: ۱ قاشق چایخوری
- آب لبو یا شیر: ⅓ لیوان
- بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین :۱ قاشق غذاخوری
- آرد :۲ لیوان
طرز تهیه کیک لبو
مرحله اول
برای تهیه کیک لبوی خوشمره ابتدا لبو را می شوییم، سپس درون قابلمه مناسب قرار می دهیم و تا اندازه ای که رو لبو ها را بگیرد آب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم لبو به مدت ۴ تا ۵ ساعت بپزد.
مرحله دوم
حالا پس از گذشت این زمان لبو را از قابلمه خارج می کنیم و پوست آن را جدا می کنیم، سپس با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم. در ادامه درون یک کاسه مناسب تخم مرغ را به همراه شکر، وانیل و پودر دارچین اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله پرتقال را می شوییم و پوست آنرا به صورت ریز رنده می کنیم و درون کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم، سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه مخلوط می کنیم تا مواد حجیم و رنگ آن روشن شود.
مرحله چهارم
حالا روغن مایه را به همراه لبوی رنده شده به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم، سپس مجددا مخلوط می کنیم. در ادامه آب لبو یا شیر را به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و مجددا با دور تند همزن برقی به مدت ۱ دقیقه هم می زنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله درون یک کاسه مناسب آرد را به همراه بکینگ پودر اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم و درون الک می ریزیم و ۲ مرتبه الک می کنیم. در ادامه مخلوط آرد را مجددا درون الک می ریزیم و این بار روی مخلوط تخم مرغ الک می کنیم.
مرحله ششم
حالا با کمک لیسک مایه کیک را به صورت دورانی و چرخشی به یک سمت مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار داده و اجازه می دهیم فر به طور کامل گرم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله یک قالب مناسب انتخاب می کنیم و کف آن را با روغن جداکننده یا کره چرب می کنیم، سپس مایه کیک را درون آن می ریزیم و قالب را چند بار محکم روی سطح کار می کوبیم تا هوای اضافی بین مایه کیک از بین برود.
مرحله هشتم
حالا قالب را طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می دهیم به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه کیک به طور کامل پخته شود. در ادامه پس از گذشت این زمان کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست می کنیم در صورت پخته بودن آنرا از فر خارج می کنیم.
مرحله نهم
در نهایت اجازه می دهیم کیک کاملا خنک شود، سپس آنرا از قالب خارج می کنیم و درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در پایان کیک را به اندازه دلخواه برش می زنیم و با مقداری سس شکلات و پودر پسته تزئین می کنیم. نوش جان.