کوفته بادمجان
کوفته بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و ساده است که با روشهای مختلف و مواد اولیه متنوعی درست میشود، این غذای خوش طعم طرفداران زیادی دارد و خیلی راحت و سریع آماده میشود و برای پذیرایی و مهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد..
مواد لازم برای ۲-۳ نفر
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- بادمجان: ۲ عدد
- سیر: ۳ حبه
- پودر سوخاری: ۴ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
- زردچوبه:به مقدار لازم
- زیره و پودر تخم گشنیز: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- گوجه فرنگی: ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوفته بادمجان
مرحله اول
برای تهیه کوفته بادمجان ابتدا یک پیاز را به ۴ قسمت برش بزنید و داخل میکسر بریزید و بعد بادمجانها را تمیز بشورید و خشک کنید و کلاهک سبز آن را جدا کنید و درون میکسر بریزید، سپس سه حبه سیر را هم به آنها اضافه کنید و با هم میکس کنید تا یکدست شوند.
مرحله دوم
اگر از میکسر استفاده نمیکنید، بادمجان و سیر را با رنده ریز رنده کنید و در یک ظرف بریزید، بعد پیاز را در ظرف دیگری با رنده ریز رنده کنید و آب آن را جدا کنید و سپس پیاز را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم
سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و کاملا با هم ترکیب کنید تا رنگ زردچوبه باز شود بعد گوشت چرخ کرده را بریزید و با دست خوب ورز دهید تا با هم مخلوط شوند بعد کمی زیره و تخم گشنیز هم اضافه کنید.
مرحله چهارم
سپس ۴ قاشق غذا خوری پودر سوخاری روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مخلوط جا بیفتد و عطر و طعم همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم
در این فاصله یک پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند، سپس گوجه فرنگیها تمیز بشورید و با رنده ریز یا میکسر پوره کنید.
مرحله ششم
بعد گوجههای پوره شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی آب گوجهها جمع شود سپس یک قاشق رب را بریزید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بعد مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی زیره و تخم گشنیز را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله هفتم
سپس کمی روغن زیتون را روی مواد بریزید و یک لیوان آب هم اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب بجوشد و مخلوط به غلظت برسد، بعد از آن مواد را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره کمی با دست ورز دهید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم
سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود بعد مقداری به اندازه یک گردو بزرگ از مواد گوشتی بردارید و با دست فرم دهید و گرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید، همه مخلوط را به همین شکل سرخ کنید.
مرحله نهم
بعد گوشتهای سرخ شده را داخل مخلوط مواد سسی بریزید و درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شوند و جا بیفتند و طعم و عطر سس به خورد کوفتهها برود، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله دهم
سپس کوفتهها را در ظرف مناسب بکشید و چند برش گوجه فرنگی حلقه شده سرخ کرده در اطراف ظرف بچینید و با چند برگ نعناع و شوید و ریحان تازه تزئین کنید و همراه با پلو یا نان تازه و ترشی، زیتون، سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کنید.
نوش جان.