آشپزیغذای محلی

کوفته بادمجان

طرز تهیه کوفته بادمجان

کوفته بادمجان

کوفته بادمجان
کوفته بادمجان

کوفته بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و ساده است که با روش‌های مختلف و مواد اولیه متنوعی درست می‌شود، این غذای خوش طعم طرفداران زیادی دارد و خیلی راحت و سریع آماده می‌شود و برای پذیرایی و مهمانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد..

مواد لازم برای ۲-۳ نفر

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • بادمجان: ۲ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • پودر سوخاری: ۴ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
  • زردچوبه:به مقدار لازم
  • زیره و پودر تخم گشنیز: به مقدار لازم
  • روغن زیتون: به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوفته بادمجان

مرحله اول

برای تهیه کوفته بادمجان ابتدا یک پیاز را به ۴ قسمت برش بزنید و داخل میکسر بریزید و بعد بادمجان‌ها را تمیز بشورید و خشک کنید و کلاهک سبز آن را جدا کنید و درون میکسر بریزید، سپس سه حبه سیر را هم به آن‌ها اضافه کنید و با هم میکس کنید تا یکدست شوند.

مرحله دوم

اگر از میکسر استفاده نمی‌کنید، بادمجان‌ و سیر را با رنده ریز رنده کنید و در یک ظرف بریزید، بعد پیاز را در ظرف دیگری با رنده ریز رنده کنید و آب آن را جدا کنید و سپس پیاز را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله سوم

سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و کاملا با هم ترکیب کنید تا رنگ زردچوبه باز شود بعد گوشت چرخ ‌کرده را بریزید و با دست خوب ورز دهید تا با هم مخلوط شوند بعد کمی زیره و تخم گشنیز هم اضافه کنید.

مرحله چهارم

سپس ۴ قاشق غذا خوری پودر سوخاری روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مخلوط جا بیفتد و عطر و طعم همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم

در این فاصله یک پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز‌ها را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند، سپس گوجه فرنگی‌ها تمیز بشورید و با رنده ریز یا میکسر پوره کنید.

مرحله ششم

بعد گوجه‌های پوره شده را به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی آب گوجه‌ها جمع شود سپس یک قاشق رب را بریزید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بعد مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی زیره و تخم گشنیز را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله هفتم

سپس کمی روغن زیتون را روی مواد بریزید و یک لیوان آب هم اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب بجوشد و مخلوط به غلظت برسد، بعد از آن مواد را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره کمی با دست ورز دهید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله هشتم

سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود بعد مقداری به اندازه یک گردو بزرگ از مواد گوشتی بردارید و با دست فرم دهید و گرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید، همه مخلوط را به همین شکل سرخ کنید.

مرحله نهم

بعد گوشت‌های سرخ شده را داخل مخلوط مواد سسی بریزید و درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شوند و جا بیفتند و طعم و عطر سس به خورد کوفته‌ها برود، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله دهم

سپس کوفته‌ها را در ظرف مناسب بکشید و چند برش گوجه فرنگی حلقه شده سرخ کرده در اطراف ظرف بچینید و با چند برگ نعناع و شوید و ریحان تازه تزئین کنید و همراه با پلو یا نان تازه و ترشی، زیتون، سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کنید.
نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

دکمه بازگشت به بالا