آشپزیخورشت

خورش خلال

طرز تهیه خورش خلال

خورش خلال

<yoastmark class=

خورش خلال یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت این غذای خوشمزه به کرمانشاه تعلق دارد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت گوساله یا گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • خلال بادام درختی: ۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک سیاه :۳ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: ۱ تکه
  • لیمو عمانی: ۲ عدد
  • زعفران دم کرده: به مقدار کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی

طرز تهیه خورش خلال

مرحله اول

برای تهیه خورش خلال خوشمزه در ابتدای کار گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی و به اندازه های ۲ سانتی متری خرد کرده و کنار می گذاریم. در ادامه پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

حالا مقداری روغن مایع به قابلمه اضافه کرده و آنرا روی حرارت متوسط قرار می دهیم، سپس تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم.

مرحله سوم

زمانی که پیاز طلایی شد، گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ داده و کاملا سرخ شود. حالا گوشت ها را اطراف قابلمه جمع کرده و رب گوجه فرنگی را در مرکز قابلمه می ریزیم.

مرحله چهارم

حالا رب گوجه فرنگی را به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس گوشت را با رب به خوبی مخلوط می کنیم. در ادامه چوب دارچین را به همراه ۸ لیوان آب جوش درون قابلمه ریخته و درب قابلمه را می بندیم.

مرحله پنجم

در این مرحله حرارت را زیاد کرده و اجازه می دهیم محتوی درون قابلمه به نقطه جوش برسد، سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۲ ساعت کاملا پخته شود. در ادامه لیمو عمانی ها را می شوییم.

مرحله ششم

حالا لیمو عمانی ها را به همراه آب جوش درون یک کاسه مناسب ریخته و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه درون آب جوش بمانند تا تلخی آنها برطرف شود. پس از گذشت این زمان لیمو عمانی ها را با نوک چاقو سوراخ می کنیم.

مرحله هقتم

پس از گذشت ۱ ساعت از پخت خورش، لیمو عمانی ها را به قابلمه اضافه کرده و مجددا درب آنرا می بندیم. در این فاصله خلال بادام را به همراه زعفران دم کرده و مقداری آب درون یک کاسه مناسب ریخته تا به مدت ۱ ساعت خیس بخورند.

مرحله هشتم

پس از گذشت ۲ ساعت، زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم بود، چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده، سپس مقداری نمک به همراه خلال خیس خورده به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم خورش روی حرارت بماند تا جا بیفتد.

مرحله نهم

حالا زرشک سیاه را شسته و درون آبکش می کنیم، سپس مقداری روغن مایع درون یک تابه مناسب ریخته و آنرا روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه زرشک سیاه را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا کمی پف کنند.

مرحله دهم

توجه داشته باشید زرشک سریع می سوزد، برای این منظور پس از کمی تفت دادن تابه را بلافاصله از روی حرارت کنار بگذارید. حالا زرشک را به همراه مقداری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.

مرحله یازدهم

در ادامه اجازه می دهیم خورش روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد. لازم به ذکر است بدانید در صورت نبود زرشک سیاه می توانید از زرشک قرمز استفاده کرده و همچنین از گلاب برای خیس کردن خلال بادام استفاده کنید.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه خورش کاملا جا افتاد و لعاب دار شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آنرا درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در نهایت خورش خلال را به همراه پلو زعفرانی در کنار سالاد فصل سرو می کنیم. نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 11 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا