آشپزیانواع کبابانواع کوبیده

طرز تهیه کباب بختیاری

طرز تهیه کباب بختیاری

کباب یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است و در واقع کباب نماد غذای ایران است.

در بین طیف گسترده کباب‌های ایرانی کباب بختیاری یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین کباب‌ها است.

معمولاً در تهیه‌ی کباب بختیاری از گوشت راسته گوسفند یا فیله گوسفند استفاده می‌کنند،

که آن را به صورت یکی در میان با گوشت فیله مرغ به سیخ می‌کشند.

در واقع می‌توان به جای استفاده از فیله مرغ، از فیله ماهی نیز استفاده کرد.

البته در روش اصیل تهیه کباب بختیاری توسط خود بختیاری‌ها

از گوشت راسته گوسفند به همراه دنبه گوسفند استفاده می‌شود

که یکی در میان به سیخ کشیده می‌شوند.

کباب بختیاری با کباب قفقازی شباهت هایی دارد،

اما در کباب بختیاری از ماست و خامه استفاده نمی‌شود.

مواد لازم

🔹گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
🔹فیله مرغ: ۴۰۰ گرم
🔹پیاز: ۲ عدد
🔹روغن مایع: ۴ قاشق غذا خوری
🔹زعفران آب کرده: ۱ قاشق غذا خوری
🔹کره: ۵۰ گرم
🔹نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه کباب بختیاری
طرز تهیه کباب بختیاری
طرز تهیه

در مرحله اول برای تهیه کباب بختیاری، فیله مرغ را پاک کنید و بشویید.

سپس آن را بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید.

سپس فیله‌های خرد شده را در یک کاسه بریزید.

در ادامه گوشت گوسفندی را نیز پاک کنید، بشویید و آن را نیز خرد کنید.

دقت کنید که تکه های گوشت از تکه فیله مرغ بزرگتر باشند.

سپس آن‌ها را نیز به کاسه گوشت اضافه کنید.

در ادامه پیازها را پوست بگیرید و بشویید.

سپس آن‌ها را به صورت حلقه ای برش دهید و به کاسه مرغ و گوشت اضافه کنید

و مواد را هم بزنید تا خوب با پیاز مخلوط شوند.

در ادامه زعفران دم کرده را به همراه کمی روغن مایع و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری ماست را نیز به کاسه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.

برای این که مواد خوب مخلوط شوند با دست گوشت‌ها را زیر و رو کنید.

اگر می‌خواهید کباب شما کمی مزه ترش داشته باشد، در صورت تمایل کمی آبلیمو تازه به آن اضافه کنید

و دوباره خوب مواد را مخلوط کنید.
برای اینکه گوشت مرغ و گوسفند، خوب طعم دار شوند و اصطلاحاً استراحت کنند،

بر روی کاسه سلفون بکشید و کاسه را به مدت ۲ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً مزه‌دار شوند.

بعد از گذشت این زمان گوشت‌ها را از یخچال خارج کنید و آماده سیخ کردن شوید.

برای سیخ کردن کباب بختیاری به این صورت عمل کنید.

ابتدا یک تکه از گوشت را سیخ کنید و تکه بعدی را مرغ قرار دهید

و به این صورت یکی در میان از گوشت گوسفند و گوشت مرغ استفاده کنید.

سپس گوشت ها را با پشت کارد بکوبید تا کمی سطح آن صاف شود

تا هنگام کباب شدن به صورت یک‌دست پخته شود.

بعد از اینکه سیخ کردن تمام گوشت‌ها به این صورت انجام شد،

باید منقل و ذغال را برای کباب کردن آماده کنید.

سعی کنید از ذغال‌های تقریباً یک اندازه استفاده کنید، تا آتش کباب به صورت یک‌دست باشد

و کباب ها خوب پخته شوند.

بعد از آماده شدن ذغال، سیخ های کباب را بر روی منقل بگذارید

و ابتدا کمی آن را به وسیله ی بادبزن تند بزنید،

تا کباب ها خودشان را بگیرند.

در ادامه خیلی کم کباب ها را باد بزنید و بگذارید به آرامی پخته شوند تا مغز پخت شوند.

در ضمن سیخ ها را به طور مداوم بچرخانید، تا کباب ها یک‌دست پخته شوند.

در انتهای آماده شدن کباب‌ها، کره آب شده را به همراه زعفران و کمی آب در یک کاسه بریزید

و با یک قلمو بر روی کباب‌ها بکشید تا کباب بختیاری شما چرب و لذیذتر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا