طرز تهیه پنیر خانگی تبریز
طرز تهیه پنیر خانگی تبریز
پنیر تبریز از پنیرهای سنتی و پر طرفدار است، با شیر تازه گاو میتوانید به سادگی آن را در منزل تهیه کنید.
یکی از معروفترین انواع پنیر تبریز، پنیر لیقوان است که احتمالا اسم آن را زیاد شنیدهاید.
این پنیر دو نوع گاوی و گوسفندی دارد.
اگر قصد تهیه این پنیر سنتی و محلی را دارید ادامه مطلب را بخوانید و با رعایت نکات و فوت و فنهای تهیه آن، به راحتی پنیر تبریز خانگی درست کنید.
مواد لازم
🔹شیر پر چرب یک لیتر
🔹مایه پنیر قارچی یک گرم
طرز تهیه پنیر خانگی تبریز
طرز تهیه
مرحله اول
شیر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به ۷۵ درجه سانتیگراد برسد، سپس حرارت را کم کنید
و شیر را به مدت ۱۵ دقیقه شیر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید
تا دمای آن به ۷۵ درجه سانتیگراد برسد، سپس حرارت را کم کنید و شیر را به مدت ۱۵ دقیقه در این دما قرار دهید. در این دما قرار دهید.
مرحله دوم
بعد از آن، شیر را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای آن به ۳۵ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کند.
مرحله سوم
مایه پنیر را داخل یک لیوان آب ریخته و در آب حلش کنید. آن را به شیر افزوده و هم بزنید.
بعد از نیم تا یک ساعت شیر دلمه میشود.
در این زمان، شیر را تکان ندهید چون در غیر این صورت شیر دلمه نمیشود و پنیر به دست نمیآید.
مرحله چهارم
پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمهها را در آن بریزید. سپس لبههای پارچه را گره بزنید.
مرحله پنجم
پنیر را روی سطح صافی قرار داده و روی آن جسم سختی بگذارید تا آب آن خارج شود.
پس از مدت زمان ۵ الی ۶ ساعت پارچه را باز کنید و پنیر را برش بزنید.
باید به مدت یک ماه پنیر را در آب نمک ۱۵% نگهداری کنید تا قابل استفاده شود.
چون پنیر روی آب نمک قرار میگیرد آن را درون ظرف در بسته بگذارید تا فاسد نشود.