طرز تهیه شیرینی تاتلیسی گردو
طرز تهیه شیرینی تاتلیسی گردو
شیرینی تاتلیسی گردو، یکی از شیرینی هایی است
که برای شب عید و ماه مبارک رمضان و سفره افطار مورد استفاده قرار می گیرد.
این شیرینی جرو شیرینی های شهد دار است
که به راحتی و بدون سرخ کردن در فر تهیه می شود و با شربت مرطوب می شود.
مواد لازم
کره ۱۲۵ گرم
پودر قند ۱ فنجان
گردوی خرد شده ۱ فنجان
آرد سمولینا ۱ فنجان
تخم مرغ ۱ عدد
بکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
آرد ۲ لیوان
مواد لازم برای شربت
آب ۳ لیوان
شکر ۳ لیوان
لیمو نصف یک عدد
طرز تهیه شیرینی تاتلیسی گردو
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه شیرینی تاتلیسی با طعم گردویی در ابتدای کار، شربت بار را تهبه می کنیم.
برای این منظور، شکر و آب را درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
تا شکر حل شود و بجوشد، نیاز به هم زدن شکر نیست.
مرحله دوم
وقتی دو قل زد، آب لیمو را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود.
آب لیمو برای این اضافه می شود که شکرک نزند.
در این شربت می توان از زعفران دم کرده و هل یا گلاب نیز استفاده نمود.
مرحله سوم
یک کاسه برداشته و کره و پودر قند را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
کره را باید نیم ساعت قبل از شروع پخت شیرینی از یخچال بیرون می گذاریم تا نرم شود.
تخم مرغ و گردو و آرد سمولینا را اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله چهارم
آرد و بکینگ پودر را کم کم اضافه می کنیم تا یک خمیر نرم و یکدستی ایجاد شود.
خمیر را نصف می کنیم روی سطح کار را آرد پاشی کرده و سپس خمیر را روی سطح با وردنه باز می کنیم.
سپس آن را به آرامی رول می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله با یک استکان روی آن را فشار داده تا به صورت ماه برش بخورد.
می توان این کار را با کاتر دایره هم انجام داد ولی چون سطح استکان تیز نیست، حالت برش آن بهتر از کاتر است.
کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم.
مرحله ششم
سپس شیرینی ها را روی سینی قرار می دهیم در ادامه یک زرده را درون یک کاسه می ریزیم
و با چنگال مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شده و از حالت لختگی خارج شود.
روی شیرینی ها را با زرده همزده رومال می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله پس از اینکه رومال کردن شیرینی ها به پایان رسید،
انها را در فر ۲۰۰ درجه قرار می دهیم تا بپزد و روی آن نیز قهوه ای شود.
سپس سینی را از فر خارج کرده و روی آن را شربت سرد می ریزیم.
سپس با بادام زمینی و نارگیل تزیین می کنیم.