حلوای بوتیکی رنگارنگ
حلوا یکی از دسر های قدیمی و سنتی ایرانی است. این دسر بیشتر برای افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداری و محرم استفاده می شود. حلوای بوتیکی نوعی حلوای قالبی است که به صورت رنگی و از آرد گندم تهیه می شود. از آن جا که در حلوا، آرد تفت می خورد، به عنوان یک دسر مقوی و مفید مورد استفاده قرار می گیرد. این حلواها به صورت تک نفره و لقمه ای در چهار رنگ سبز (پسته) و قرمز (گل سرخ) و زرد (زعفران) و قهوه ای(شکلاتی) درست می شود.
مواد لازم حلوای بوتیکی رنگارنگ
- آرد سفید: ۱ لیوان
- روغن و کره :دو سوم لیوان
- پودر قند: نصف لیوان
- گلاب :نصف لیوان
- پودر هل: ۱ قاشق چای خوری
- پودر پسته :به میزان دلخواه
- رنگ خوراکی سبز :۲ قطره
- پودر گل سرخ: به میزان دلخواه
- رنگ خوراکی قرمز ۲: قطره
- زعفران دم کرده :۲ قاشق غذا خوری
- شکلات تخته ای ذوب شده: ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه حلوای بوتیکی رنگارنگ
مرحله اول
برای تهیه حلوای مجلسی بوتیکی با رنگ های متنوع و زیبا در ابتدای کار، حلوا را تهیه می کنیم. برای این کار ابتدا آرد را الک کرده و داخل یک تابه بدون روغن می ریزیم وروی حرارت ملایم قرار می دهیم. آرد را مدام هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله دوم
تقریبا ۲۰ دقیقه زمان می برد تا آرد تفت بخورد. در این مرحله مخلوط کره و روغن را اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه دیگر نیز تفت می دهیم. سپس مواد را از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود. تقریبا ۱۵ دقیقه بعد، گلاب را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
سپس پودر هل و پودر قند را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم تا خمیر لطیفی بدست آید. خمیر را به چهار قسمت تقسیم می کنیم. به یک قسمت آن پودر پسته و رنگ خوراکی سبز اضافه می کنیم. پودر پسته به تنهایی به حلوا رنگ جالبی نمی دهد.
مرحله چهارم
سپس حلوای سبز را درون قالب سیلیکونی می ریزیم و در فریزر به مدت نیم ساعت قرار می دهیم. بعد از آن به راحتی حلواها را از قالب جدا می کنیم. به قسمت دوم حلوا نیز پودر گل سرخ و رنگ خوراکی قرمز اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا یک دست شود.
مرحله پنجم
سپس درون قالب سیلیکون می ریزیم و نیم ساعت در فریزر قرار می دهیم. بعد از آن به راحتی حلواها را از قالب جدا کرده و کنار بقیه حلواها در ظرف مناسب قرار می دهیم. به قسمت سوم حلوا، زعفران دم کرده اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله حلوا را کامل ورز می دهیم تا یکدست شود و داخل قالب سیلیکونی می ریزیم و نیم ساعت در فریزر قرار می دهیم تا سفت شود. سپس به آرامی از قالب جدا می کنیم. برای قسمت چهارم حلوا نیاز به شکلات ذوب شده داریم.
مرحله هفتم
در این مرحله شکلات را به صورت ریزر خرد کرده و درون یک ظرف مناسب می ریزیم، سپس ظرف حاوی شکلات را روی بخار کتری یا سماور قرار می دهیم تا شکلات به روش بن ماری بخ صورت کامل ذوب شود و حالتی روان پیدا کند.
مرحله هشتم
سپس دو قاشق از آن را به قسمت چهارم حلوا اضافه کرده و ورز می دهیم تا کامل یک دست شود. سپس داخل سیلیکونی ریخته و در فریزر به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا سفت شود. بعد از آن از قالب خارج کرده و کنار حلواهای دیگر قرار می دهیم.نوش جان.