آشپزیبرنجغذای محلی

کتلت برنج

طرز تهیه کتلت برنج

کتلت برنج

کتلت برنج
کتلت برنج

کتلت برنج یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که البته دارای دستورهای متعددی می باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج پخته: ۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • فلفل دلمه ای: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
  • آرد گندم: ۱ لیوان
  • تخم مرغ :۱ عدد
  • پنیر پیتزا:۲۰۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و آویشن: به مقدار کافی
  • پاپریکا و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه کتلت برنج ساده

مرحله اول

برای تهیه کتلت برنج خوشمزه می توانیم از برنجی که از قبل مانده است استفاده کنیم. در صورتی که برنج پخته شده در دسترس نداشتیم، ۱ پیمانه برنج را به همراه ۲ لیوان آب و کمی نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

حالا قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب درون قابلمه کشیده شود و برنج شفته شود. در حین پختن برنج، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب می ریزیم.

مرحله سوم

حالا تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله چهارم

در این مرحله فلفل دلمه ای را نیز به صورت نگینی ریز خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه مواد را به خوبی تفت می دهیم تا فلفل دلمه ای هم نرم شود، سپس مواد را یک سمت تابه جمع می کنیم.

مرحله پنجم

حالا رب گوجه فرنگی را در سمت خالی تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شده و طعم خامی آن گرفته شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن برنج می رویم.

مرحله ششم

پس از اینکه برنج به طور کامل پخت و آب درون قابلمه کشیده شد، آنرا داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و تا هنوز داغ است دو سوم پنیر پیتزا را به آن اضافه کرده و با پشت قاشق به خورد برنج می دهیم تا کاملا جذب آن شود.

مرحله هفتم

پس از اینکه پنیر پیتزا جذب برنج شد، مقداری فلفل سیاه، آویشن، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کرده و با ترکیب برنج و پنیر پیتزا به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه یک کاسه آب جلوی دستمان قرار می دهیم.

مرحله هشتم

در این مرحله تخم مرغ را داخل یک کاسه می شکنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و با چنگال به خوبی هم می زنیم تا یکدست شود. آرد گندم را هم در کاسه ای جداگانه جلوی دستمان قرار می دهیم.

مرحله نهم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی از مخلوط برنج بر می داریم و کف دستمان آنرا به صورت یکدست باز می کنیم.

مرحله دهم

سپس مقداری از مایه گوشت چرخ کرده و کمی پنیر پیتزا در وسط آن قرار می دهیم و آنرا جمع می کنیم تا مایه گوشت چرخ کرده در وسط کتلت قرار بگیرد. در ادامه با دست کتلت را کمی تخت می کنیم تا قطر آن کمتر شود.

مرحله یازدهم

حالا کتلت ها را ابتدا درون تخم مرغ، سپس درون آرد گندم می غلطانیم تا کاملا پوشش داده شوند، سپس درون روغن داغ می اندازیم تا سرخ شوند. پس از سرخ شدن یک سمت کتلت ها، باید آنها را به آرامی بر گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.

مرحله دوازدهم

توجه داشته باشید که برای مغز پخت شدن کتلت ها، حرارت زیر تابه باید خیلی کم باشد. تمام کتلت ها را به همین صورت آماده کرده و سرخ می کنیم، برای کریپسی شدن کتلت ها باید روغن اضافی شان را با دستمال حوله ای بگیریم.نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا