معطر پلو با ماهیچه
معطر پلو با ماهیچه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفدارهای زیادی بین مردمان ایران دارد.
مواد لازم برای ۵ نفر
- ماهیچه گوسفندی: ۱ کیلوگرم
- پیاز: ۳ عدد بزرگ
- سیر: ۱ بوته
- باقالی: ۲ پیمانه
- سبزی پلویی تازه :۱ پیمانه
- برنج: ۴ پیمانه
- کره: ۳۰ گرم
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: ۳ تکه
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- پودر دارچین و پودر رزماری از هر کدام: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: نوک قاشق چایخوری
- پودر برگ بو: نوک قاش چایخوری
- نمک: به مقدار کافی
مواد لازم برای ادویه ترکیبی مخصوص پلو
- پودر سیر، زیره سبز و آویشن شیرازی: به مقدار کافی
- پودر گوجه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز: به مقدار کافی
طرز تهیه معطر پلو با ماهیچه
مرحله اول
برای تهیه معطر پلو با ماهیچه خوشمزه در ابتدای کار پوست یک عدد پیاز را جدا کرده و به صورت درشت خرد می کنیم، سپس به همراه ماهیچه گوسفندی و چوب دارچین درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
حالا لیمو عمانی ها را به صورت ریز سوراخ کرده، سپس به همراه پودر رزماری، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر برگ بو به قابلمه اضافه می کنیم و به اندازه ای که روی مواد را کاملا بپوشاند به آن آب اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه می دهیم ماهیچه به مدت ۴ الی ۵ ساعت درون آب جوش بماند تا کاملا پخته شود. در ادامه سبزی پلویی (شوید، تره، برگ سیر، شنبلیله، جعفری و گشنیز) را می شوییم.
مرحله چهارم
در ادامه سبزی پلویی را به صورت ریز خرد کرده و کنار می گذاریم. حالا کره را به یک تابه مناسب اضافه کرده و آنرا روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم کره ذوب شود، سپس باقالی را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله پنجم
حالا پس از کمی تفت دادن، سبزی پلویی را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا آب اضافی اش تبخیر شود، سپس مقداری زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا مواد سرخ شوند.
مرحله ششم
پس از گذشت ۴ ساعت مقداری نمک به قابلمه حاوی ماهیچه اضافه کرده و مخلوط می کنیم، سپس یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم آب به نفطه جوش برسد.
مرحله هفتم
زمانی که آب جوش آمد، برنج را شسته و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه بجوشد تا پخت اولیه آن انجام شود. پس از گذشت این زمان یک دانه برنج را بین دو انگشت له می کنیم.
مرحله هشتم
در صورتی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت برداشته، سپس برنج را آبکشی می کنیم. حالا مقداری کنجد درون قابلمه مورد نظرمان ریخته و یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم.
مرحله نهم
حالا مقداری مخلوط سبزی پلویی به صورت بخش روی برنج ریخته و مجددا روی سبزی پلویی را با برنج می پوشانیم. در ادامه پودر سیر، زیره سبز، آویشن شیرازی پودر گوجه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز را با هم مخلوط می کنیم.
مرحله دهم
در ادامه مقداری از مخلوط ادویه پلویی را به صورت پخش روی برنج ریخته و لایه ها را به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. حالا پوست بوته سیر را به صورتی که یک لایه از پوست آن باقی بماند جدا می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا بوته سیر را از وسط نصف کرده و روی پلو قرار می دهیم، سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن می گذاریم. در ادامه درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن می گذاریم.
مرحله دوازدهم
حالا اجازه می دهیم معطر پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود. زمانی که ماهیچه کاملا پخته شد، آنرا از آب گوشت جدا کرده و کنار می گذاریم، سپس باقی پیازها را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم.
مرحله سیزدهم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم، سپس پیاز خلالی را به تابه اضافه کرده و مقداری زردچوبه به آن می افزاییم. حالا پیاز را تفت می دهیم تا نرم و شیشه ای شود.
مرحله چهاردهم
در ادامه ماهیچههای گوسفندی را درون تابه می چینیم، سپس مقداری پودر دارچین به صورت پخش روی آنها می پاشیم و تفت می دهیم. حالا مقداری از آب گوشت به صورت پخش روی ماهیچه ها می ریزیم.
مرحله پانزدهم
حالا زعفران دم کرده را به تابه اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در نهایت معطر پلو را درون ظرف مورد نظر ریخته و به همراه ماهیچه و پیاز کاراملی سرو می کنیم. نوش جان.